Ресторани Чернівців для весіль
- Весілля Чернівців
- Фев, 10, 2015
- Підготовка до весілля, Статті
- 1 Comment.
Весільний бенкет, найчастіше, найбільш витратна та об’ємна і сама трудомістка частина свята. Кого кликати, щоб нікого не образити і не перевантажувати банкет сторонніми людьми. Який ресторан у Чернівцях обрати? Де розмістити гостей, щоб усі залишилися задоволені? Насправді потрібно спробувати максимально спростити застільні завдання.
Вибір ресторану
Щоб вибрати зал для весілля, для початку потрібно визначитися з кількістю запрошених гостей і датою весілля. На прогнозовану кількість гостей необхідно вибрати зал. Ресторани Чернівців для весіль побудовані у різних стилях, у Чернівцях є весільні зали для 30, 50, 80, 100, 200 та 500 осіб.
Не зайвим буде врахувати освітлення залу: на початку банкету краще використовувати його максимально, щоб вдалими вийшли відео- та фотозйомка, до кінця торжества кількість світла краще зменшити.
Банкетне меню
При виборі меню варто прислухатися до думки метрдотеля або шеф-кухаря ресторану, але остаточне рішення завжди краще приймати самостійно. Особливо в частині кількості замовлених страв. Пора року відіграє велике значення для весільного меню. Влітку зазвичай гості їдять менше, ніж взимку, і закусок завжди з’їдається більше, ніж гарячих страв. Краще не виставляти відразу всі закуски на перший стіл, а підносити їх через деякий час. Це додасть динаміку банкету і можливість влаштовувати перерви в трапезі. І хоча інтенсивне частування йде в першій частині банкету, гарячих страв у меню повинно бути мінімум два, щоб гості могли вибрати блюдо до смаку. Щоб визначитися з кількістю напоїв на банкет, треба враховувати також склад гостей. Молодь і жінки зазвичай п’ють менше міцних спиртних напоїв. Але при розрахунку спиртного можна використовувати такі показники: 1 пляшка горілки — на двох чоловік, 1 пляшка вина — на одну людину, 1 пляшка шампанського — на трьох осіб, 1,5 літра безалкогольних напоїв — на одну людину. Влітку кількість безалкогольних напоїв на одну людину можна збільшити до 2 літрів. Наведені напої є деяким чином універсальними, і краще ними обмежитися, якщо, звичайно, в задум замовників банкету не входить використання ексклюзивних напоїв, або стандартний підбір спиртного не відповідає концепції весілля.
Весільний торт замовляється в ресторані або у виробника тортів у Чернівцях. Варто розрахувати вагу весільного торту так, щоб не залишилося багато зайвого, але й щоб всі гості посмакували солодким.
Компонування залу
Від того, де, як і з ким будуть сидіти гості на банкеті, залежатиме клімат весілля. Адже основна мета свята — це не наїстися досхочу, а повеселитися і привітати молодят. Тому було б ідеальним, якби всі гості бачили щасливу пару. Але як розставити столи в першу чергу залежить від конфігурації залу. Вибираючи варіант розміщення меблів, потрібно обов’язково виділити зону для танців і естради. Існують наступні стандартні способи розміщення столів в банкетному залі:
- Буквою «П». Найбільш вдалий варіант для великих приміщень. На чолі столу сідають молодята, їхні батьки і свідки. Гості розсідаються обличчям один до одного.
- Буквами «Т» або «Г». Дозволяє дуже ефективно використовувати простір. Добре підходить для невеликого банкетного залу. У цьому випадку гості так само розсідаються обличчям один до одного.
- Американський варіант. Зазвичай це фуршет. Закуски розставляються на довгих паралельно стоять столах, і гості вільно ходять між ними з тарілками в руках. Для молодят ж накривається окремий стіл.
- Англійський варіант. Гості розсідаються по 8 чоловік навколо прямокутних столів. Для нареченого і нареченої також накривається окремий стіл.
- Італійський варіант. Цей варіант теж припускає, що молодята будуть сидіти окремо. Для них споруджується естрада, на яку ставлять стіл і два крісла. Гості розсідаються по 4 людини за маленькими столиками, півколом стоять навколо естради.
Але правильно розставити столи — це півсправи, дуже важливо правильно розсадити гостей, враховуючи їхні інтереси. Зазвичай прийнято чергувати за столом чоловіків і жінок, при цьому подружні пари можна «розбивати», а пару закоханих краще розташовувати поруч, і не варто саджати самотню людину поруч з парою. Чим почесніше гість на святі, тим ближче він повинен сидіти до винуватців торжества. Не слід саджати поруч двох ділових партнерів або представників близьких сфер діяльності, основна частина їхньої розмови зведеться до бізнесу і буде бентежити їх сусідів по столу. Мовчунів і базік треба розводити в різні боки.
Якщо серед гостей є виражені балагури і жартівники, то їх краще розмістити в різних кінцях столу або залу, щоб вони врівноважували настрій. Ідеально було б саджати поруч гостей, знайомих між собою, але якщо такої можливості немає, то треба їх познайомити попередньо, ще до застілля. Щоб не бентежити гостей вибором свого місця, хорошим тоном буде розставити таблички навпроти кожного місця для сидіння.
Після того, як віддзвеніла келихи і відгриміла музика, для більшості гостей свято закінчується, а для молодят триває, адже попереду у них медовий місяць, може бути, найщасливіший час у їхньому житті.
Свежие комментарии
- Марта к записи Как выбрать свадебную прическу?
- Женя к записи Туроператор Мавіді
- Оля к записи Как провести свадебный фуршет?
- Евгений к записи Доставка квітів Чернівці
- Саша к записи Свадебные торты — тенденции 2015
Новини
- Фотограф розповіла недоречні поступки чоловіків на весіллях
- Які нюанси обговорити з фотографом до весілля?
- Розсадка (розсажування) гостей на весільній вечері
- Топ-10 найдорожчих весіль у світі
- Свадебные приметы
А де каталог ресторанів Чернівців знайти?