Home » Новини » Розсадка (розсажування) гостей на весільній вечері

Розсадка (розсажування) гостей на весільній вечері

furshet_chernivtsi4

Що таке високий рівень сервісу на весільному вечері

Ідеальний сервіс видно в усьому: від розстановки і оформлення столів до обслуговування. Тут немає дрібниць, адже кількість келихів і приладів, якість текстилю та професіоналізм офіціантів — це саме ті барвисті деталі, які відрізняють заходи високого рівня.

Тільки в байці Крилова спосіб розсадження не мав значення, а ось на весільному банкеті то, як ви розташуєте гостей, несе принципове значення. На масштабної весіллі гостей можна розділити на невеликі компанії або навпаки, об’єднати камерну весілля єдиним столом, а розсадження типу «кабаре» буде доречна на заході з великою шоу-програмою.

Варіанти розсадки — дуже цікава тема, і експериментувати можна багато, все залежить від кількості гостей і готовності пари до незвичайної розсадження. Наприклад, основний зал ресторану може бути багатофункціональний для розсадження гостей. У залі присутні практично непомітні колони, які не заважають імпровізувати з розсадженням гостей.

1. Можна організувати класичну європейську розсадження за круглими банкетні столами і залишити за кожним столом два місця для молодят. Так вони зможуть протягом вечора переміщатися і спілкуватися з усіма гостями.

2. Якщо на весіллі планується президія, то за класикою його можна встановити навпроти сцени. В цьому випадку посадка гостей буде праворуч і ліворуч від столу молодят. Тим самим залишиться прохід до сцени і місце для танців. У цьому випадку на розсадження столи можна зробити за класикою круглі, або зробити мікс з прямокутними столами.

3. Сімейний варіант розсадження, наприклад, буквою «Т» — це довгий стіл, коли гості сидять один навпроти одного, а молодята на чолі столу. Така розсадження може бути за одним столом в разі камерної весілля або може бути кілька прямокутних столів, а стіл молодят окремо з торця розсадження, наприклад, як буква «Ш».

4. Ще один цікавий варіант для молодіжної весілля: можна організувати частково посадку за столами і частково посадку за високими коктейльними столами з барними стільцями. Цей варіант підходить для весіль в стилі весільної вечірки, на якій присутній і доросле покоління, яким комфортніше сидіти за столом. На такому весіллі можна організувати фуршетну лінію, анімаційні станції і бар з коктейлями.

красива сервіровка
Очима люблять не тільки чоловіки, але і жінки, особливо якщо мова йде про красиве подачі їжі. Сервіровка банкетного столу — та візитна картка, по якій можна судити про статус всього заходу. Багато що тут залежить не тільки від декоратора, але і від майданчика.

Урочистий обід або вечерю — обов’язкова складова будь-якого весілля. Саме це перше застілля стане початком всіх прийдешніх сімейних торжеств.

Декоратор насамперед стежить за тим, щоб оформлення було витримано в загальній концепції весілля, щоб найдрібніші елементи декору ідеально відповідали концепції весілля.

Сервіровка столу передбачає 3 основних елементи:

1. Dramatic centerpiece (драматичний центр, центральне місце, центральна композиція). З моменту виникнення поняття сервіровки і прикраси столу в центрі перебувала багато прикрашена сільничка. Тепер її місце займають найчастіше флористичні елементи.

2. Personal place settings — персональна сервіровка, столові прилади і посуд (тарілки, келихи, стакани) — всі ці елементи йдуть від банкетної майданчики, але в ідеалі, звичайно, узгоджуються з декоратором. А також декоративні елементи: кільця для серветок, рассадочние картки, меню …

3. Столова білизна. Тут знову ж таки існують варіанти: столова білизна може надаватися банкетної майданчиком, але все частіше це також лягає на плечі декоратора, для підтримки загального концепту весільного оформлення. Адже, як відомо, «вся сіль в деталях».

У вартість банкетного обслуговування при сервіровки банкетного столу входить:

1. посуд (тарілки, прилади, Менаж, скло);
2. скатертини;
3. текстильні серветки;
4. чохли на стільці;
5. авторське оформлення страв від шеф-кухаря.

Додатковий декор — квіткове оформлення, прикраса столів тканинами, оформлення кулями — залежить від декоратора.

Сервіровка столу — дуже важливий і гарний момент. Адже кожна наречена, заходячи в зал, хоче побачити ту саму картинку.

Від декораторів, як і від майданчика, залежать важливі моменти, а саме — сервіровка столу, декор столу і їжа! Як вмістити все?

Професійний декоратор завжди підкаже, як краще організувати декор.
Найпоширеніший варіант на круглих столах — це центральна композиція. Вона може бути низька, така зазвичай займає більше місця, або висока композиція на стійці. Відмінний варіант організувати декор на стелі — щоб композиція або будь-яка конструкція звисала над столом. При цьому на столі залишається достатньо місця для сервірування.

Сервіровка  може бути от як класичний варіант: дві тарілки, підставкова і закусочна. Також для краси можна додавати велику символів тарілку, яка використовується в якості декору. Їдалень та закусочні прилади, келихи для води і вина. За запитом стіл додатково сервірують келихами для міцних напоїв або шампанського. Для різноманітності сервіровки можна використовувати оригінальні прилади, кольорові келихи, серветки з кільцем.

Візуально гарне оформлення банкетного залу створює лише прелюдію до самого прийому їжі. А за вечерею важлива і смакова складова, і грамотна подача страв.

1. Обслуговування офіціантів з розрахунку 1 офіціант на 10-15 чоловік, який не тільки приносить замовлення, а й стежить за своєчасним прибиранням столу і зміною страв (можливе надання додаткового обслуговуючого персоналу за додаткову плату).

2. Надаємо своїм гостям широкий асортимент страв, які пройшли весь технологічний цикл: перші і другі гарячі страви, холодні та гарячі закуски, салати, десерти, хлібобулочні вироби власного виробництва; великий вибір напоїв — безалкогольні коктейлі, прохолодні і гарячі напої.

3. За бажанням гостя надаємо страви на замовлення: дієтичні, вегетаріанські, при наявності алергії, пісні.

Ми уважно ставимося до побажань наших гостей і готові надати те, що потрібно саме вам.

Обслуговування на банкетної майданчику преміального рівня відрізняється від обслуговування в звичайному ресторані в першу чергу, звичайно ж, сервісом, рівнем офіціантів, кількістю офіціантів. У ресторані можливий варіант, коли один офіціант обслуговує відразу по 3-4 столу, а на преміальному банкеті може бути 2-3 офіціанта на стіл. Від цього рівень, звичайно, зростає в рази.

Високий рівень обслуговування оцінюється за багатьма критеріями, але головні стовпи — це, звичайно ж:

1. Дорога сервіровка і якісний текстиль.
2. Вишколені офіціанти в білосніжних рукавичках з рушниками.
3. Обслуговування і розкладка офіціантами в обнос і повний обливши.